MGR
ANNA SOBALSKA
dietetyk
Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach oraz Warszawskiego
Uniwersytetu Medycznego na kierunku dietetyka o specjalizacji dietetyka kliniczna.
Swoją wiedzę poszerza w licznych kursach, szkoleniach i konferencjach.
Jest autorką publikacji naukowej na temat prewencji żywieniowej chorób naczyniowych mózgu. Swoje doświadczenie zdobywała w oddziałach szpitalnych oraz poradniach dietetycznych.
Aktualnie pracuje w poradni psychologicznej, walcząc z zaburzeniami odżywiania osób dorosłych borykających się z nadmierną lub zbyt niską masą ciała i występującymi
chorobami współistniejącymi.
Specjalizuje się w żywieniu w chorobach dietozależnych, zaburzeniach płodności, żywieniu kobiet ciężarnych oraz w trakcie laktacji. Bilansuje jadłospisy dla dzieci, młodzieży i osób dorosłych. Pomaga w zmianie masy ciała, budowaniu zdrowych nawyków żywieniowych i dbaniu o stan zdrowia.